Over Ralf Seuntjens

Geplaatst: 17/05/2011 in Over Ralf Seuntjens

Mijn naam is Ralf Seuntjens, 28 jaar oud en woonachtig in Eindhoven. In september 2006 startte ik met de opleiding Journalistiek. In het eerste jaar hield ik me vooral bezig met schrijven voor het medium krant. Na een jaar lang hard werken, behaalde ik meteen mijn Propedeuse. Het tweede jaar deed ik in het begin ervaring op in Het Nieuwsbedrijf (dat tegenwoordig GeR is). Ik vond eigenlijk alles wel leuk om te doen en had nog niet echt een voorkeur voor een medium.

Na dit project ging ik stage lopen bij het Eindhovens Dagblad. Ik werkte daar met succes bij de regioredactie Helmond, de sportredactie in Eindhoven en de eindredactie. Vooral de sportredactie beviel me erg goed omdat ik me hier bezig kon houden met mijn grote interesse: sport. In het derde jaar moest ik een keuze maken in welk medium ik de opleiding zou voltooien. Mijn keuze viel op ‘tijdschrift’ omdat ik daarin meer creativiteit kwijt kan. Ik merkte dat ik er al meteen van hield om tot het randje te gaan, hoe sensationeler hoe beter. Zo ging ik een middag naar een veroordeelde pedofiel toe om een kijkje te nemen in zijn gedachtewereld.

Tijdens mijn opleiding moest ik twee minoren volgen. Ik koos voor Spaans en Filosofie & Ethiek. Met Spaans heb je bijvoorbeeld een pré als je verre reizen moet maken of bijvoorbeeld Spaanstalige voetballers in Nederland moet interviewen. Ik ging onder meer naar Santiago de Compostela om daar in de praktijk een maand lang Spaans te leren. Filosofie koos ik omdat ik het interessant vind om me te verdiepen in andere mensen. Ook vind ik dat iedereen in het dagelijks leven te veel bezig is met de waan van de dag. Door het volgen van deze minor leerde ik meer stil te staan bij het leven zelf (bijvoorbeeld de zin van het leven).

Mijn afstudeerjaar bestond eigenlijk uit twee jaar. Ik begon met FHJ Factcheck, gevolgd door het coördinatorschap bij GeR. Hierna ging ik in het project Join op reis naar Brazilië. Ik vond het een unieke gelegenheid om artikelen in een ver land te produceren. Vooral het werken met een tolk was een nieuwe ervaring voor me. Zeker in de Amazone, waar bijna niemand Engels spreekt, was de communicatie erg lastig. Omdat mijn tolk ook maar matig Engels sprak, bleek het een hele belevenis. Ik maakte er onder meer het artikel over de illegale houtkap dat ik tijdens mijn eerste assessment inzette.

Daarna liep ik nog stage bij ELF Voetbal en volgde ik de blokminor Filosofie en Ethiek. Nu is het dan eindelijk zo ver: ik sta op het punt om mijn diploma te krijgen. Maar wat wil ik erna? Ik kan daar wel een heel mooi verhaal over schrijven, maar de waarheid is dat ik het nog niet weet. Natuurlijk ga ik op zoek naar werk in de journalistiek. Maar nee, ik ben geen persoon die freelance-klusjes wil hebben. Ik wil vastigheid. Ik wil een baan. Als dit enigszins in de sport- of voetbaljournalistiek kan, zou dat erg mooi zijn. Ik ga de markt flink verkennen en kijken wat er is. En tot die tijd blijf ik werken bij het bedrijf waar ik al bijna vijf jaar werkzaam ben: Energiedirect.  

Ralf Seuntjens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s